top of page

Alt om hårstyling Del 2 Smarte teknikker

En trenger ikke frisørutdannelse for å se bra ut foran baderomsspeilet, det holder å følge noen enkle råd. Bemerk at all hårstyling fungerer best i friskt og sunt hår som jevnlig vaskes med sjampo og tilføres fuktighet med hårbalsam. Unngå også overdreven styling om du er rammet av hårtap, som beskrevet i vår guide om hårtap.


J&K Barber Shop

Style håret like etter dusjing

Fuktig hår er langt lettere å forme enn knusktørt hår, enten du føner det på plass eller ei. Rent hår er også fritt for smuss som ellers blokkerer stylingen fra å feste seg.


Start med små mengder styling

Du trenger mindre enn du tror - for mye styling kan framstå fett og seigt. Ta to fingre i hånden og gni ut for å varme den opp.


Bruk riktig verktøy

Kam er ideelt til streng frisyre i relativt kort eller slett hår. Børste fungerer bedre til luftigere frisyre med lengre hår. Rullebørste (rund børste) kan oppheve fall og krøller samt lage mengder av volum. Styling med fingrene gir et mer naturlig utseende.


Børsting gir en siste finish

Barberere bruker børster med stiv bust for å temme de siste, løpske hårene som ikke lar seg legge ned på annet vis. Når du har lyset i ryggen slipper du å bære en glorie av gjennomsiktig rufs.


Invester i en føner

En klassisk bommert er å bare tørke håret med håndkle, så klaske i masse styling. Det holder til rufsete, naturlige sveiser, men ikke til ryddige frisyrer. En profesjonell barberer vil i stedet lage selve fasongen med føner og børste, deretter holde den på plass med stylingprodukter. Håret blir dermed tørket inn i ønsket retning. Da kan man bruke en brøkdel så mye produkt, får lagt håret dit man ønsker og trenger ikke i nærheten så tung og sterk hårstyling.


Sjampo i tørt hår

J&K Barber Shop og frisør

Mekanikere tar alltid håndrens på tørre hender, deretter skyller ut med vann. Olje er vannavstøtende, så ved å ta vann på først vil det danne seg en film som hindrer såpen å trenge inn til smusset. Hvis du bruker voksbasert styling blir håret på samme måte langt renere om du tar sjampoen i tørt hår. Vær obs på at dette også kan vaske bort hårets naturlige sebum (olje), så vær i så fall særlig nøye med å bruke balsam etterpå. Vurder også stylingmidler som tilfører håret næring og fuktighet.


Dropp balsam om du har det travelt

Hår og hodebunn har det absolutt best ved å få litt conditioner ved hver dusj, men om du allerede er forsinket er det nyttig å vite at håret tørker mange ganger fortere om du skipper balsamen. Dermed går det mye raskere å føne / tørke i forkant av styling.


Flere produkter kan kombineres

Flere vannbaserte stylingprodukter kan blandes for å gi nye egenskaper. Mange av våre kunder bruker for eksempel Imperial Barber Products Gel Pomade som en base for å la andre pomader stivne og holde frisyren på plass. Teksturspray løfter også håret og gjør stylingprodukter lettere å forme.Relaterte innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page