Søk
  • J&K Barber Shop

Hvilken barberhøvel skal jeg velge?


Tradisjonell barberingshøvel

De fleste barberhøvler er litt forskjellige, noen har en annerledes mekanisme for å sette inn et nytt blad, andre har et ensartet design, og noen er tiltenkt spesielle oppgaver. Her er en oversikt over de mest vanlige typene.


Lukket kam

En lukket kam er den vanligste typen hode på en tradisjonell barberhøvel. Det er dette hodet vi anbefaler for de fleste, både til nybegynnere og mer erfarne. Med en lukket kam er kun en liten del av bladet eksponert, derav navnet "safety razor" på engelsk.De aller fleste barberhøvlene vi selger har lukket kam. Barberhøvlene fra tyske Mühle har det samme hodet med en nøye justert lukket kam (bortsett fra et par varianter som har åpen kam). Enten du vil gå for testvinneren Mühle R89 eller for en annen variant fra Mühle med annet design, så er du sikret en god barbering!

Åpen kam

En åpen kam gjør at barberbladet er mer eksponert. En barberhøvel med åpen kam er dermed mer aggressiv enn en barberhøvel med lukket kam. I praksis har ingen barberhøvler en helt åpen kam, men en delvis åpen kam. I tillegg til mer eksponering av barberbladet er også vinkelen på bladet noe annerledes.En barberhøvel med åpen kam er ideell for deg med grov og tett skjeggvekst.Merk at en barberhøvel med åpen kam er litt vanskeligere å barbere seg med i begynnelsen, så hvis du ikke har erfaring med tradisjonell barbering anbefaler vi at du velger en høvel med lukket kam.

Slant

Hodet på disse høvlene er en såkalt slant. Det vil si at det er formet skrått ut til siden. Mens vanlige høvler kapper hår ved å dytte bladet rett mot hårstrået, gjør den skrå kanten at slant-høvler også skjærer håret av sidelengs. Dette sikrer en enda tettere barbering enn det en vanlig, tradisjonell barberhøvel kan gi. Sjansen for å kutte seg er litt større, men brukes den korrekt er slanten veldig fin også for personer med sensitiv hud, siden det trengs desto mindre press mot huden.

Justerbar høvel

Noen barberhøvler er justerbare. Det vil si at man kan regulere avstanden mellom kammen og bladet. Jo lengre avstand, jo mer aggressiv og tettere barbering får du. Disse er fine fordi etterhvert som du blir flinkere til å barbere deg kan du justere mellomrommet og få en tettere barbering. Noen stiller inn høvelen én gang for alle til å passe sin hud og skjeggvekst, andre stiller høvelen aggressiv til kjaken og mildere til halsen.


Vennligst merk at de to variantene over finnes i færre modeller som har lang leveringstid og ofte er utsolgt pga. begrenset produksjon.


Husk at barberbladet også teller!


Hodet på barberhøvelen er helt klart viktig for å avgjøre hvordan barberingen blir. Men, også bladene har ulik skarphet.


kilder Grooming.no

4 visninger
  • Følg oss på instagram
  • Følg oss på facebook

©2020 by J&K Barber Shope.