Søk
  • J&K Barber Shop

Hvorfor tradisjonell barbering?

Tradisjonell barbering

De som aldri har prøvd den tradisjonelle måten å barbere seg på spør ofte ”hva er vitsen?” I butikken finnes det høvler med 5 blader som attpåtil vibrerer, barberskummet kommer ut av en trykkboks, og store reklamekampanjer lover enda bedre barbering enn med forrige modell. Burde ikke dette være mye bedre enn å bruke samme utstyr som bestefaren din brukte? Er ikke tradisjonell barbering avleggs?

Vi skal her se på noen grunner bak disse mytene og forklare litt mer om fordelene ved tradisjonell barbering.


Myte 1: Barbering med tradisjonell høvel er vanskelig og tar lang tid

Menn som faktisk har prøvd en tradisjonell høvel vil være enige i at dette slettes ikke er sant. Etter et par barberinger går det både like kjapt som med en tre- eller fembladshøvel og sjansen for kutt er minimal. Den eneste grunnen til at tradisjonell barbering kan ta lengre tid er fordi de fleste liker selve barberingen så godt at de tar seg bedre tid. Med billigskum fra trykkboks og en plasthøvel vil man gjerne bli så raskt ferdig som mulig. Har du ordentlig barberutstyr blir barberingen nærmest en hobby og noe du gleder deg til i stedet for å utsette lengst mulig.


Myte 2: Flere blader på høvelen gir en bedre barbering

Dette er noe produsenter av barberblader hevder for å kunne selge barberblader til stadig høyere pris. Ett blad er mer enn nok, og mange opplever at en tradisjonell barberhøvel faktisk kutter hårene lettere enn med en flerbladshøvel. Med en flerbladshøvel blir hårene dratt og kuttet, noe som ofte resulterer i at hårene blir kuttet for langt ned mot huden slik at du får inngrodde hår og barberkviser. Ofte kan man også kjenne at det napper litt i huden siden bladene både drar og kutter hårene samtidig. Med et tradisjonelt barberblad blir hårene kuttet rett av uten noen form for lugging i huden, og inngrodde hår og barberkviser er et mindre problem.


Og vet du hva? Mühle R89 tradisjonell barberhøvel ble best i test hos TV 2 hjelper deg, sammenlignet både med Gillette Fusion Pro Glide og engangshøvler!


Myte 3: Tradisjonelle barberhøvler er dyre

Tradisjonelle barberhøvler er noe dyrere i innkjøp, men langt fra så mye som man skulle trodd. En Gillette-høvel koster fra ca. 150-200,- mens en tradisjonell barberhøvel begynner på 249,- og oppover. Men, dersom man tenker litt over hva man faktisk betaler for blir det raskt klart at den tradisjonelle høvelen er mye billigere i lengden: En tradisjonell barberhøvel er laget i metall og vil som oftest vare livet ut. Barberhøvelen er produsert av folk som er dyktige i sitt fag og noen er så flotte at de er samlerobjekter i seg selv. Høvler du kjøper i butikken er masseproduserte plastdingser som attpåtil har rådyre barberblader. Vil du heller holde i en skikkelig høvel av metall eller noe som ser ut som et vibrerende plastleketøy?

Besparelsene på barberblader blir store! Dette ble også påpekt i testen hos TV 2 hjelper deg der tradisjonell barberhøvel ble testvinner.kilder Grooming.no

27 visninger
  • Følg oss på instagram
  • Følg oss på facebook

©2020 by J&K Barber Shope.