top of page

Kan jeg få mer skjeggvekst?

Vi får mange spørsmål om det går an å øke skjeggveksten. Enkelte forbinder evnen til å gro skjegg med manndom, så la oss derfor få det sagt med én gang: Ingenting tyder på at menn med lite skjeggvekst er mindre karslige enn andre. Du kan helt fint leve et givende liv uten så veldig mye skjeggvekst. Når det er sagt er det morsomt med skjegg og det finnes noen enkle teknikker alle kan prøve uten skadevirkninger.


J&K Barber Shop og frisør

Hvorfor har noen mindre skjegg enn andre?


Kroppens produksjon av hår er en del av et komplekst samspill av hormoner, hårsekker og næringsstoffer som virker annerledes i hodebunnen enn i ansiktet. I vår store guide om hårtap forklarte vi at den vanligste årsaken til at menn mister håret på hodet er dihydrotestosteron (DHT). DHT er et såkalt androgent hormon som dannes ved at testosteron binder seg til enzymet 5-alfareduktase, som blant annet finnes i svette. Dersom DHT hoper seg opp i hodebunnen vil det bidra til å “skru av” hårsekkene der.


Nå kommer det kontraintuitive: DHT hindrer hårvekst i hodebunnen, men fremmer hårvekst på andre deler av kroppen. Med alderen stiger DHT-verdiene i huden, derfor har eldre menn gjerne tynnere hår på issen og tykkere skjegg og kroppshår enn yngre. De fleste menn får sin fulle skjeggvekst i løpet av 20-årene. Noen menn er dessuten genetisk disponert for større skjeggvekst enn andre - dette kan hvile på større lokal DHT-produksjon, men også et vell av andre faktorer.


Onkelen min sa at skjegg blir tykkere av å bli barbert. Stemmer det?


Barbering gir en optisk illusjon av at skjegget vokser tilbake tettere enn før. Skjegghår har naturlig spisse tupper. Når du barberer deg med en god høvel kapper du tuppen av hvert hår av, slik hårene som vokser ut igjen er helt flate i enden og dermed ser tykkere ut.


Hva mer kan gi fyldigere skjegg?


Et generelt godt skjegghold gjør at skjegget du har ser fyldigere ut. Ved å mykgjøre skjeggstråene og kjemme/børste dem på plass vil skjegget dekke huden bedre, og ved å tilføre fuktighet framstår skjegget tykkere og sunnere. På samme måte vil en bart som legges sidelengs med bartevoks dekke hud bedre enn bartehår som stritter rett ut eller ned.


Kilde grooming.no

Relaterte innlegg

Se alle

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page