top of page

Mykt skjegg på 1-2-3

Dette er en rask guide til å få sunt og pent skjegg som du har tid til å lese mens du venter på bussen

Utfordring

* Skjegget klør

* Skjegget flasser

* Skjegget floker seg

* Skjegget legger seg ikke pent


Årsaker

* Skjegget er mer utsatt for mat, vær og vind enn håret på hodet

* Ansiktshuden er tørrere enn hodebunnen

* Skjegghår er tørrere enn hodehår

* Skjegghår er tykkere enn hodehår


JK Barber Shop og frisør

Løsning

Som du ser er skjegget ganske annerledes enn håret på hodet og trenger derfor helt andre produkter for ikke å tørke ut, flasse og flise opp.


Steg 1: Skjeggsjampo

Skjeggsjampo er det aller viktigste for å få mykt og pent skjegg. Hvis du først tørker ut skjegget med hårsjampo / ansiktssåpe / bare vann, klarer vi ikke å reparere det etterpå med skjeggolje eller andre fuktighetsmidler.


Skjeggsjampo fjerner langt mindre sebum (olje) enn hårsjampoer og bevarer dermed tøyeligheten til skjegget. Duften forsvinner nesten totalt når dusjen er over.


Bruk:Før en liten mengde inn i skjegget i dusjen og skyll ut med lunkent vann. 2-4 ganger i uken.


Trinn 2: Fuktighetsmiddel


I vårt tørre klima trenger skjegg og ansiktshud å tilføres fuktighet etter en vask. Siden skjegget er i veien blir ansiktskrem bare søl, derfor kan du velge mellom tre typer fuktighetsmidler spesielt formulert for skjegg.


De færreste bruker alle tre, det vanlige er å bruke ett eller to av dem.


Skjeggolje

Allrounderen. Gå for skjeggolje om du er i tvil. Inneholder naturlige fettsyrer som tetter glipene mellom hud- og hårceller og mykgjør ansiktshud og skjegg. Motvirker flass og kløe samt gjør skjegget lettere å forme. Har ofte litt duft for å unngå at skjegget lukter rått. Virker best på skjegg som er minst noen cm langt.


Bruk:Masser noen dråper inn i håndkletørt hår (bør ikke være helt tørt), sørg for å nå inn til huden under. Aller best etter en dusj. Kan brukes hver dag - 7 ganger i uken.


Skjeggpomade

Til langt / kraftig skjegg. Skjeggpomade inneholder det samme som skjeggolje, men også naturlig voks og plantesmør.


Drøyere enn skjeggolje og gir dessuten hold uten å stivne. Ypperlig til å holde tuppene inne i et kraftig skjegg.


Bruk:Gni ut en liten mengde i hendene til den smelter. Påføres akkurat som skjeggolje, opptil 7 dager i uken


Skjegglotion

Til kort skjegg / kalde dager. Skjegglotion er fuktighetskrem som er tyntflytende nok til å nå inn til ansiktshuden.


Perfekt til kort skjegglengde, men kan også brukes i tillegg til skjeggolje før du går ut en vinterdag. Også god til deg med fet hud som vil unngå oljer. Siden den veier litt mer enn skjeggolje gir den bittelitt hold.


Bruk:Masseres inn til ansiktshuden under skjegget, aller helst etter en dusj. Kan påføres flere ganger i løpet av dagen etter behov.


Trinn 3: Forming

Nå som skjegget er mykgjort, kan vi forme det.


Skjeggbørste

Uunnværlig til alle skjegg. Skjeggbørsten legger ned tuppene og børster bort løse hår. Vær særlig obs på å legge skjegget ned på sidene.


Skjeggkam

Blir viktigere jo lengre skjegget er. Retter ut floker og skaper volum. De fleste skjeggkammer har grove tenner for å ikke sette seg fast. Virkelig langt skjegg bør fønes mens du retter det ut med skjeggkammen.


Føner

Føning er et must før du trimmer et langt skjegg, ellers aner du ikke hvor langt hvert hår i realiteten er og risikerer å klippe det skjevt. Et fønet skjegg er også det perfekte utgangspunkt for styling. Les mer her om hvordan du føner skjegget.


Bartevoks

De fleste bruker ikke bartevoks til å lage snurrebart, men til å legge barten sidelengs inn i skjegget. Må kjemmes inn for et godt resultat. En bart som har litt lengde er også langt lettere å legge på plass. Unngå å trimme den på midten, målet er at hvert hår skal kunne legges sammen og peke mot resten av skjegget.


skilde gooming.no

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page